Greys Anatomy


Nu har jag nyss fått Liam att somnat,och Lucas sover. Så nu är det väntan inför Grey´s Anatomy. Ååh vad jag längtar det är den bästa serien som finns. ILove IT!!
Hoppas ni alla andra får en underbar kväll. (:

Bilder

Bjuder på lite bilder till kim&moster.

Lucas efter promenad!

Här får ni ett kort på Lucas efter han åkt på promenix med mamma och pappa.
Han verkar gilla att sitta upp i vagnen nu :)


Saknar Moster Sandra och Kimmen jätte  mycket vi vill mysa med er. kram Lucas&Liam


blixtrande huvudvärk med sömn och jordgubbar.

hejsan. fy vad jag har mått dåligt idag, haft blixtrande huvudvärk sedan 4 och la sig aldrig utan vart värre och värre. så precis när vi fick besök var jag tvungen att lägga mig , fick precis som dålig syn och var spy färdig. . . ganska vidrigt. så var vi och köpte jordgubbar idag spanska. otroligt goda det måste ni testa. dem kosta 22 kronor liter medan svenska kostar 38 kronor liter. ganska stor skillnad på pengar. jag ringde angående den nya lägenheten och vi fick komma och kolla på den idag. jätte fin var den 2 toaletter och stor balkong .fast toa skulle renoveras och vardagsrummet annars var det perfekt. så vi ska ringa hyresvärden imorgon och säga att vi tar den :-) . ja ni gott folk nu ska jag försöka sova mera ännu inte riktigt återställd från min huvudvärk. så jag svarar på era kommentarer imorgon. hoppas ni har det jätte bra och ni får sova så gott.

Promenix

Yes idag ska vi ut på promenix och möta upp pappa Marcus efter hans jobb.
Liam han ligger och sover så sött medans Lucas kikar på Nicke Nyfiken. Dem verkligen älskar den där lilla nyfikna apan! =)
Idag är det skönt väder varken sol ,blåst eller jätte varmt. utan helt perfekt!!:D
Lucas äter lite välling nu och han verkar hålla på att somna, lilla sötnöten :D
Nej nu ska jag tvätta Liam lite och klä på honom så vi kommer iväg någon gång idag!

Ha det så jätte bra


Godmorgon!

Godmorgon!
Ja idag  vart jag väckt av lilla Lucas som låg och pratade rätt så högt ;)Han väckte till och med Liam.
Så gulligt på morgonen för Liam tar verkligen tid på sig att vakna , rätt så seg  ibland den lille mannen!=)
Min kära älskling jobbade jouren tills idag, och jag tror pojkarna kände på sig att jag skulle vara själv med dem och gud så griniga dem var hela kvällen. Hann inte ens äta middag, fick sitta och äta vindruvor och dricka vatten! Så såg min dag/kväll ut igår.Men så kan det ju bli ibland.
Det är inte alltid så lätt med 2 barn, men jag älskar det nya livet jag lever :).Ångrar mig inte för en sekund,allt  detta är det jag alltid velat haft.
Jag har en underbar sambo,underbara barn och ett underbart liv och ens liv bli fyllt av kärlek från dessa 3 killar. Dem är mitt allt ,mitt liv.
Har en sådan tur som hittat en sån fin och underbar kille som Marcus, han är allt det jag önskat mig,och då kan det inte bli bättre=) .
Snart kommer han hem och då ska vi mysa hela familjen!! :)
Jag funderar på en opromenad med barnen idag och samt köpa med mig jordgubbar hem , kanske göra något gott till fika ikväll, kladdkaka eller något med glass? fick sådant socker behov ;)
Vi kanske ska flytta till en större lägenhet möjligtvis en 3:a, om det inte hade varit för dyrt här nere så hade jag köpt mig ett hus.
Men vi vill ju på samma gång hemöver till underbara Norrland,men det lär nog ta ett tag det. Så ni får komma och hälsa på här nere lite oftare ;)
Saknar alla i Sundsvall går inte en dag utan att jag tänker på er alla vänner och familj.
Så här mysigt har vi haft det nu på morgonen! (:



God Natt


underbart

Underbar dag.






Hejsan!


Idag har vi haft en underbar solig dag, och såå varmt! Tog en tur innan sambon skulle på jobbet, så vi gick upp till centrum och satt oss i solen. Sedan gick vi hemöver och jag ställde ut pojkarna på balkongen så dem fick fortsätta sova. Jag passade på att vila och se på tv, lite egen tid behövs emellan åt. Men sedan vaknade Lucas runt 16.00 och Liam vid 17.00 något sådant. Om det är något man inte håller koll på så är det tiderna! Som egentligen är dem viktigaste! Sedan diskade jag lite och plockat lite.. Pojkarna fick vara med mig inne i köket då jag diskade och guud vad dem skrattar och surrar :). Imorse så fick Liam tag på sina fötter såg jätte roligt ut :)
Nu ska ja fortsätta umgås med min familj och mysa med en kopp té tror jag! :)
Här kommer det lite bilder... Ha en trevlig kväll med era familjer.



fort...

Tiden går fort...










Här kommer det lite bilder på våra små pojkar. Hela 3 månader.


Lucas&Liam

Lucas&Liam

Lucas&Liam Deras tillväxt från 0-3 månader. Lucas

  • 0 -2675 gram och 45 cm Homf 34.5
  • 5dagar 2585 gram
  • 1vecka 2610 gram
  • 1 vecka 2 dagar 2710 gram 47.6 cm Homf 34.5
  • 2veckor 2970 gram 47 cm Homf 35
  • 3veckor 1 dag 3320 gram 50.5 cm Homf 36.5
  • 4veckor 1 dag 3720 Homf 37
  • 5 veckor 4035 gram 50.5 cm Homf 37
  • 6 veckor6 dagar 4430 gram 54.3 cm Homf38,3
  • 7veckor6dagar 4640 gram54.7 cm Homf 38.5
  • 9 veckor1dag 4805gram 56,5 cm Homf39,1
  • 3 månader 5565 gram 57,9 cm Homf 40,7

Liam

  • 0-2335 gram 46 cm Homf 32,5
  • 5 dagar 2175 gram
  • 1 vecka 2260 gram
  • 1vecka 2 dagar 2290 gram 47,6 cm Homf 32,5
  • 2 veckor 2465 gram 47,2 cm Homf 33 cm
  • 3 veckor 1dag 2835 gram 49,4 cm Homf 34,6
  • 4 veckor 1dag 3135 gram Homf 35,2
  • 5 veckor 3465 gram 51,5 cm Homf 35.5
  • 6veckor6dagar 3565 gram 52,9 cm Homf 36,6
  • 7 veckor6dagar 3690 gram 53,6cm Homf 37
  • 9 veckor1dag 4150 gram 54,9cm Homf37,6
  • 3månader 4940 gram 57,9 cm Homf 39,7

Guuud vad tiden går fort =) ..Älskar er mina älsklingar! Puss på er två =)


3månader -vaccination-bilder



den 21 april 2009

3 Månader!!(:


Tack Älskling!!

För det första så vill jag säga Tack Älskling,för att jag fick sova ut inatt och du tog hand om våra underbara killar. Den sömnen behövdes för min del och att jag skulle orka med denna dag. Tack så mycket ,jag älskar dig mest av allt gubben min.-v-


Åter till det våran dag har bestått av, glada miner och morgonpigga små prinsar,gråt stunder och tröttheten som kryper in i deras små kroppar. Det började vi 7.30 imorse så låg Liam bredvid mig och log och pratade för sig själv medans jag höll på att vakna :) Och i spjälsängen satt Lucas i bilbarnstolen och filosoferade för sig själv. Klev upp och tog en snabb dusch innan barnen skulle få sin välling och bli påklädda. Tvättade små prinsarna efter maten och sedan la vi ner dem i vagnen,mamma hade inte hunnit klätt sig så hon fick hoppa i kläderna och vi gick hemifrån runt 9.15. Idag är Nämligen våra prinsar 3 månader, herregud vart tar tiden vägen ?! Det går för fort tycker man.. Och med 3 månaders ålder så är det även Vaccinationen som ska tas, men först så fick vi väga dem . Lucas väger5565 gram och är 57.9 cm lång. Liam väger4940 gram och är 57.9 cm lång, det är så kul att dem nu är lika långa :D Efter att vi vägt dem så kom vår BVCsköterska Joyce med vaccinationen och jag blev så nervös och orolig över hur det skulle gå. Skulle dem gallskrika? gråta? vara helt tysta ? bli rädd ? ja så mycket man tänker... Vi började med Lucas den första grät han någorlunda men den andra sprutan den bränns tydligen och den gjorde otroligt ont på han. Verkligen skrek, jag tyckte så synd om lillprinsen började nästan själv gråta... Man blir så otålig och gråter för det lilla minsta när man hör något barn gråta eller någon på film gråter:P ... Sedan var det lilla Liams tur..Han grät igenom den första till och med innan hon hann börja :P.. Sen den andra var det likadant verkligen skrek, att det kan göra så ont i mammas hjärta när dem skriker och gråter. Men tröstandet fungerade och nappen var verkligen en stor tröst =D . Tack så mycket till dem som uppfann nappen:D Tack!! Vi gick sedan och köpte lite alvedon 60 mg och Semper magdroppar som verkligen behövs! Mamma tycker dem varit så duktig så vi gick på H&M och kikade lite.Var mycket rea :D-... Jag hittade ett par Jeans som är Ljusblåa och sedan ett par bruna med hängslen.. Så sjukt snygga :D. Och sedan fick dem varsin pyjamas och sen hittade ja strumpor det var rea på. Verkligen billigt:D Här kommer lite bilder på det ja köpt



















mix

den 14 mars 2009

lördag

Nu var det länge sedan jag skrev sist. Lgud uppdatering skadar ju självklart inte :-) . Vi är äntligen hemma nu så lucas och liam får komma in i rutiner. Vi har haft det lite jobbigt med pojkarna ett tag. Liam har fått en ny förkyldning. han hade just fått bort den första så kom den andra direkt efter. jag hatar detta virus man vill ju att sina barn ska må bra. Lucas har haft som Kolik skrik i några dagar men fick sen en ny ersättning som gjorde susen för lucas mage. han har haft väldigt med problem. men nu går det än så länge åt rätt håll. Idag är jag jätte trött så inatt ska min gubbe få ta hand om barnen så jag kan få sova och ta igen mig lite. det är jobbigt när man har två om natten själv då marcus jobbar. men nu är han ledig så då får han vara vaken om natten. Just nu ligger vi och myser i sängen alla tre. dem börjar röra sig mer och mer nu då dem sover. haha små pojkarna mina. nu verkar lucas vakna ska ge han lite mat :-) men ha det så bra så hörs vi :-) kram C
--------------

den 3 mars 2009

Night..

jaa och jag kan inte sova....Liam vaknad vid halv ett fick lite mat och somna. Jag har dessvärre väldigt ont i magen och mår illa, hoppas de inte är magsjuka bara :(
På torsdag åker vi hem till pappa marcus som vi saknar så mycket. Dricker vatten för magens skull.. men får se vart allt beger sig.
booring,booring,.... men snart morgon =) typ hundra år tills dess :P
lilla lucas börjar snart vakna hör hur det sprakar i stor sängen hihi =)..
------------------------

den 2 mars 2009

Mysafton

Här på Raholmsvägen 95 har vi haft mysafton hela dagen med mormor Mia och Morfar.
Morfar har jobbat till 3 innan han myste med Lucas och sedan lite med Liam som nu sitter hos Mormor Mia.
Stackars mormor Mia som är sjukling, vi hoppas hon blir friskare och piggare snart :)
Lucas och Liam verkligen ÄLSKAR SIN MORMOR MIA OCH MORFAR,dem gillar att vara i deras famn och få mysa jätte mycket.
Idag har vi inte gjort något speciellt, bara varit hemma och tagit det lungt , som sagt haft mysdag.
Det har varit tillräkligt med besök nu, träffat gammelfarmor,gammelfaster,Patricia, Moster Sandra,Moster Monika, Kusin Amanda m m ..
Denna lugna och sköna dagen behövdes för oss alla, stora som små.

Det var jätte roligt att få träffa syster Sandra , såå länge sedan sist. Gud vilken härlig kram jag fick utav henne när vi sågs, och hon började nästan gråta då hon fick se Lucas och Liam för första gången. Det var ett fint ögonblick.
Sedan träffade vi Therese och Malin, våra underbara grannar, dem fick träffa pojkarna med och tyckte dem var så fina såå..
En stolt mamma :D ...
Man känner att så fort man träffar Therese och Malin så känns det som om man inte varit ifrån varanda alls och att vi har lika trevligt fast det gått en evighet sedan sist. Det är så det ska kännas.
I Love You Babes!:)

Våran älskade pappa Marcus kom hit i Torsdags och myste med oss, det var så underbart när hela familjen var samlad. Och mamma och pappa fick mysa lite dem med , medans vi sov :) hihi men det var inte så lång stund :D
ILördags kom Farmor och Farfar vi åt semlor och fikade och dem fick mysa med barnen. Vi har alla saknat er , alltid lika roligt att få träffa er.
Liam och Lucas fick ett jätte fint Mobilspel utav farmor och farfar. Tack så mycket dem älskar det verkligen.

Barnen har dock blivit förkylda och nu har Liam världens hemskaste hosta ( när han väl hostar ) Så han börjar gråta. stackarn
Men vi får hoppas det går över =) Dem är ju så duktiga våra pojkar, kunde inte fått några underbarare barn.
Söndags kom Moster Monika, Peter, Patricia,Gammelfaster,Gammelfarmor och Mormor Mias syster Katrin. Katrin gav oss jätte fina kläder :D
Det tackar vi jätte mycket för.

Och i Fredags åkte Pappa,Mamma och träffade Malin,Moster sandra,Monika och Mormor samt Amanda på birsta.
Det var såå underbart att träffa Malin igen och saknar henne redan. Vi fick 2 små barnböcker och åre mint choklad utav Malin och Jonas. Ni är för underbara. Tusen tack :)
Malin har gått ner i vikt och ser så himla snygg ut, Jätte fin i håret och världens snyggaste outfit hon hade i fredags. Du är alltid så fin gumman.

Igår åkte Pappa Marcus hem, vi saknar honom så himla mycket. Men på torsdag kväll får vi mysa riktigt ordentligt med pappa, för morfar ska skjutsa hem oss. Vi har världens bästa morfar som finns där för oss hela tiden. Vi älskar dig MORFAR!!

Marcus utan dig i mitt liv skulle jag inte vilja leva, du mig så lycklig och får mig att må bra. Du och Jag för evigt med våra älskade prinsar. -v-

Hoppas vi flyttar hemöver så vi kommer närmre farmor och farfar smat mormor mia och morfar och mormor samt våra kusiner och mostrar och morbror samt farbror niklas.

Vi saknar er alla och vi håller tummarna att farbror Niklas klarar uppkörningen.

Vill öven säga Grattis till Ello och Kim som fick en liten knodd idag. Stort grattis till er.

Nu ska vi mysa vidare med morfar och mormor Mia.


=)

den 24 mars 2009

Äntligen!!

Liam & Lucas
Tjenixxens!!

Äntligen så har datorn kommit hem och den funkar. Typiskt att den skulle dö bara så där.
Men nu kan jag fortsätta med bloggen :) Och berätta vilka underbara barn man har, hehe .
Idag kl.9.00 ska vi på efterkontroll så jag hoppas det går bra. Har varit vaken sedan 02. Är väl en aning plumsig just nu, men sånt är livet när man har barn ;) Jag och Lucas duschade vid 5 imorse, han hade spytt och var inte på något humör alls. Så då tog mammsen med han i duschen och då blev han glad :)
Våra små hjärtan dem växer och växer nu :) Så roligt när dem börjar vara " med" mera och så :) .
Har varit och införskaffat mig babysitters till grabbarna och dem är verkligen bra att ha. Om man nu som mamma vill kunna göra lite andra sysslor än att bära på barn dygnet runt =).
Så nu ska ja styla mig sedan ge Liam lite mat sen bär det av till Mvc.
Mera kommer ikväll. Ha det så bra.


:)

den 26 mars 2009

Städning.







Ja men lite städning idag, pojkarna ligger och sover så sött just nu. Lucas sover i barnvagnen och Liam i sängen här bredvid mig. Jag kan bara inte somna om nu när dem väl sover... men men . Så har man så jävla piss stökigt så jag blir galen!! Måste ta itu med lite städning idag det behövs verkligen. Och en förbannat jobbig disk även som står där och väntar på att få bli diskad.
Men först får pojkarna vakna så jag kan ge dem lite mat innan jag fortsätter, för annars påbörjar man med något och sen blir det inte klart!
Nu har även lilla Lucas vaknar och ligger så gulligt i vagnen och Liam verkar vaknat.
Igår träffade jag Sara och Erica på stan och det var jätte trevligt tjejer att luncha med er ;) Haha väldigt possitiva saker vi pratade om ;P. Det var kul att få prata lite med brudarna :D . Det får vi göra om verkligen :D . Sedan nu ska man ta itu med att gå ner mera i vikt. Så jävla less på dessövervikt som man bär på!!! Så nu börjar det roliga!
Får ta promenader varje dag med barnen och träna lite lätt och avstå från pasta och potatis och sånt.
Det är inte kul när man inte gå ner i vikt och speciellt efter en graviditet. Det är jobbigt men lyckas kommer jag absolut att göra!
Nu ska jag ta barnen !


15feb gud så skönt

den 15 februari 2009

Gud så skönt.


Gud så skönt det är att vara ensam med familjen nu ett tag så man får landa lite. I Torsdags kom min Mamma och Janne hit. Mammi kom runt 2 vi tog ner barnen på stan och kikade lite. Vi skulle till BVC 16.00, Lucas väger nu 3320gram medans Liam väger 2875 gram. Våra stora gossar :D även 3 veckor och 4 dagar gammal. Herrejössanes vad tiden går fort när man har barn, man vill helst frysa tiden och leva just nu, här i ögonblicket. Igår var det Alla-v- ans dag igår. Fick ett jätte fint halsband med hjärta och en fin vit sten i. Min älskling fick en tårta där det stor "Älskar Dig" och sedan fick han kärlekscheckar och dem kommer att användas flitligt =D Var roligt att ge något roligt till honom =) Sedan fick han ett jätte fint kort och en korthållare :D våra små älskade söner, Mamma och Pappa älskar er mest av allt på denna jord!

Vi har fått väldigt mycket med hjälp av mamma och Janne,dem har tagit barnen alla nätter dem varit här så vi har fått kunnat sovit ut. Sedan tagit med sig barnbarnen på liten biltripp samt att dem hjälpt oss städat och diskat och så. Jag är så tacksam över allt ni hjälpt oss med! Tusen Tack igen!! Ni är helt underbara. Mormor började gråta idag innan hon skulle åka, ville ej åka från barnbarnen :D Men vi kommer nog upp inom snar framtid =) Jag älskar dig Marcus Engström av hela mitt hjärta. Du är verkligen mitt allt. Utan dig skulle jag inte klara av att leva. Du gör mig så lycklig och glad, jag kommer alltid finnas vid din sida. Vid med och motgångar. Kommer aldrig lämna dig, kommer alltid vara du och jag! Tack för dem fina barnen du givit oss, det går inte en dag förbi utan att jag tänker på hur mycket jag älskar dig!! Du får mig att vilja leva, du får mig att må bra och du får mig att känna mig trygg. Älskar diiiig så mycket!!!!! Kyssar din Cissi


kidsen

den 20 februari 2009

4 veckor och 2 dagar..


Idag är Lucas & Liam 4 veckor och 2 dagar.
Herregud vad tiden går fort,vill ju bara frysa tiden och bara njuta :) . Vi var på BVC kontroll igår, Lucas väger nu 3720 gram och Liam 3175 gram. Dem väger och gror :)
Igår kom Morfar på besök och då vart pojkarna nöjda :), var roligt med lite besök från Norrland.
Tiden sedan vi fick komma hem från BB har varit trevlig, förutom att jag fick läggas in igen efter 2 veckor pga urinvägsinfektion som slagit sig mot njurarna, Ajaj det gjorde ont kan jag lova, men det var Norrlands fel som var kyligt ;) Vi kan ju skylla på den, eller den förbannade katetern ;D
Jag har slutat att amma, känner att det funkar inte, om man både ska amma sen fixa med ersättning. Det blev för mycket för min del, så nu äter barnen endast ersättning och det funkar galant =) .
Nu har lilla Liam vaknat och är hungrig så ska ge han lite mat.
Mera kommer ... tills dess ha det bra.


23februari

den 23 februari 2009

Norrland.

Ja då var man hemma i norrland ;) IGEN :D...
Jag åkte i fredags kväll med pojkarna till norrland, vi åkte tåg. Dem var så oerhört duktiga våra små pojkar.
Dem sov mest och jag fick lov att väcka dem när de skulle käka lite, men annars gick allt som på räls :D.
Ilördags så tog vi det mest lungt och myste lite med pojkarna, mormor och morfar gullade så mycket med dem.
Lucas har tyvärr blivit förkyld*otur* samt att han har fått ögoninfektion. Men han verkar bli värre i hostan och näsan så har ringt BVC men som vanligt alltid upptaget där.
Så vi får se vad dem säger, man vill ju inte att sina älskade barn ska vara sjuka speciellt inte när dem är små som 1 månad old liksom.
Nu sover dem äntligen men jag kan inte somna om för vi ska åka iväg idag och jag känner mig så stressad för det lilla minsta nu för tiden. Det är faktiskt lite synd tycker jag.

Jag saknar min älskade Marcus som är hemma och jobbar, jag hoppas han kan komma hem och få träffa sina mor och far och få i sig lite riktigt friskluft :D .

Marcus mitt hjärta kommer alltid tillhöra dig, jag lämnar dig aldrig. Vi har fått två underbara barn tillsammans.
Du gör mig så otroligt lycklig och glad, du får mig att känna mig hel och älskad. Du är den mest omtänksammaste och snällaste , underbaraste Älskling man kan ha. Du bryr dig och vill ens bästa och du ger så ,mycket kärlek och lycka=D . Vad mer kan man begära av sin älskling ? =D Han finns alltid där för mig, dag som natt . Kommer alltid finnas vid din sida vad som än händer.
Lucas och Liam Saknar och Längtar såååå mycket efter sin Pappa!!
Din familj saknar dig Älskling!!!!
Nu ska jag ringa BVC sen duscha samt tvätta barnen sen åka till gammel farmor och gammel farfar med barnen :D
So long people!


3jan

den 3 januari 2009

Nytt underbart år!







Det nya året är äntligen här! Detta är kommer bli mitt och Marcus bästa år någonsin. Har ju gått in i vecka 35. och är +3 dagar. =D inte länge kvar. :-)



Det var rätt länge sedan jag skrev på min blogg.. men jag har bara inte haft någon ork och vilja och sen så har vi inte haft någon dator. Sambon köpte en ny under mellandagsrean i kungenskurva.



Jag kan ju säga med ett leende på läpparna att den tiden jag inte suttit här så har det hänt rätt mycket saker hos familjen Engström/ Bergsten.



På Julafton var vi själva och myste till det riktigt ordentligt, får ju inte åka hem för barnmorskan utifall att våra prinsar vill komma ut tidigare. Den kvällen började jag få lite ont i magen men inte så värst ont.



Juldagen vart riktigt slapp den med, men man får faktiskt ha lugna dagar innan stormen kommer ;) Hade fortfarande ont i magen men jag ville inte åka upp tänkte att det kunde gå över.



Annandagen så kom Svärmor,Svärfar,Ludde och Nicklas och hälsade på . Vi fick så otroligt fina julklappar av alla. Tack så hemskt mycket återigen för allt fint vi fick. :)



Sedan på lördagen åkte vi till Ikea och kollade på ett skötbord som vi skulle få av svärmor och svärfar. Vi hittade ett riktigt fint med skåp under själva skötbordet. Jätte fint,det var i vitt.



Sedan på söndagsmorgon fick jag åka till Förlossningen för jag hade fortfarande ont i magen.När vi kom dit kl.11.00 så skrev tjejerna för glatta livet,tyckte så synd om dem. Man kände smärtan dem skrek ut.Vi kollade barnens hjärtljud och sammandragningar som kom och gick hela tiden. Satt där i fyra timmar och allt såg bra ut.. Men om det kom tillbaka skulle jag komma upp igen. Och på Måndag åkte Nicklas och Svärmor till Stockholm City för att kika på rean, men jag stannade hemma för jag fick så himla ont i min mage. Så jag och Ludde var hemma och myste så mycket. Han är ju alldeles underbar. Älsklingen slutade kl.14.00 och när han kom hem åkte vi in till sthlm och kikade lite. Vi var nog hemma runt halv sju på kvällen , Sen spelade vi kort och hade jätte roligt. Hela tiden dem var här var oerhört mysig.



Tisdag skulle jag mäta flödet och det såg rätt okej ut, men fick åka till förlossningen tog ungefär 2 timmar där och läkaren sa att jag skulle återkomma på fredag efter mätningen av barnen. Även att kim kom klockan 7.00 på tisdags morgon haha . toker ;P



Sedan kom lillasyster hit och dem firade nyår med oss var jätte trevligt att ha dem här. Sedan på fredagen följde Elisabeth med mig till ultraljud och fick se våra barn, Tv1 vägde 2199 gram och Tv2 1934 gram så han har växt på sig . Gick till förlossningen och gjorde hjärtljuden tog ungefär 10 minuter innan det var klart, måste vara rekord ;) Träffade en underbar läkare och jag fick tid till Kejsarsnittet som blir den 21 Januari!Den 20 skrivs jag in. Nu längtar man ju oerhört mycket. =D



Om dem inte vill kolla ut tidigare ;P hehe .



Igår vart Fia igång satt jag håller tummarna för dig tjejen hoppas allt går / gick bra!!



Hon har även tvillingar i magen.



Sedan När svärmor/svärfar mormor/morfar fick veta när barnen skulle titta ut vart dem överlyckliga :P Är jätte roligt att även dem längtar. Heheh .







Nej nu blir det inge mera skrivande nu ska jag lägga in lite bilder sen kanske diska ..


love&happines

7 januari 2009

1 År Av Kärlek Och Lycka!

Ja just precis 1 ÅR av kärlek och lycka!! :)
För ett år sen blev jag och min älskling tillsammans och kärleken blomstrar som aldrig förr :)
Älskar Marcus så otroligt mycket, är så lycklig över att det är han och jag.
Plus att vi blir två till om ungefär 1 och en halv vecka ;) Vår två små tvillingar kommer ut.
Ska bli så underbart att få se dem små liven som ligger/ har legat i min mage. Riktiga boxare verkar dem vara=).
Man kan inte vara mer lyckligare än var jag är nu! Marcus tog mitt hjärta och mig med storm, älskar allt med min älskling även om han blir lite putt när han spelar spel ;) Men han är den finaste,snyggaste,vackraste,goaste, underbaste och ger mig sååå mycket kärlek och närhet och omtänksamhet.
Han är ALLT jag alltid drömt om och önskat mig.
Jag älskar dig Älsklingen min -v-
Nu är jag i vecka 36+0 och barnen sparkar på som bara den :).
Det är inte så länge kvar tills dem kommer, fick lite sammandragningar idag men det får man tåla. Tog 2 st 500 mg alvedon och det hjälpte. :)
Idag har jag och min älskling varit ute och gått en sväng runt broarna, och kollade på änder och svanar som var ute. Såg en jätte fin svan som var brunaktig, hur snygg som helst. =) Vi var ute 1 timme i det kalla härliga vädret. Fick stavar i julklapp utav svärföräldrarna och måste ju passa på att gå lite medans man har tid :) Sen kommer det bli lite svårt efter snittet :) .

Vecka 36
Barnet:
Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg. Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet. Hjärnans slutliga mognad inträffar vid denna tid och en färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden. För dig som väntar tvillingar kan stunden vara inne att föda nu. I genomsnitt föder tvillingmammor mellan vecka 36 och vecka 37.

Nu blir det till att kika på andra bloggar och sedan massera min älskade älskling.

Ha en fortsatt trevlig kväll.


8jan

8 januari 2009

Torsdag

Vi 3 ;)
36+1
Stooooor magen ;)
Emma snart har du en sådan stor mage du med ;)
I love you all 3. Marcus du är mitt allt, tack för att du gett oss dessa två barn . Love You!!




Oooh my good... Hade världens muppigaste dröm i morse. Jag skulle iväg på medarbetarsamtal i dag hos min chef. Och jag är alltid rädd att komma försent. men men....




Min dröm var konstig,drömde om att jag bad marcus väcka mig nio och sen ringer mobilen.. Då är det min chef och frågar vart jag 'är, och jag hade råkat försovit mig ,vaknade halv elva då jag egentligen skulle vara där. Och jag sa att ja kommer om tio minuter men hon hade inte tid att vänta.. sedan började ja på att bråka på stackars marcus. Sen vaknade jag till liv, vågade inte ens somna om så jag klev upp halv nio =) Man drömmer så mycket sjukt nu när man är gravid...Hahah jaaa ni, inte lätt... Men allt gick bra, var faktiskt jätte roligt att få "egen tid" med sin chef så man får sitta ner och prata om allt. Jätte roligt :)
Idag ska jag göra lax till middag, muuums så gott!!! =) Nu tänkte jag bjuda på lite bilder!! :D
Och ännu en gång Grattis Lillsyster !!! :D I Love You. -v-¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Nu bjussar jag på lite bilder från denna vecka 36+1. Saknar er ALLA där hemma.


mammipappi

10 januari 2009

Hej Mamma och Pappa!

Go kväll !
Idag vaknade jag först klockan fem när gubben min skulle upp. Sedan låg jag vaken fram till 7.30,somnade sedan fram till halv elva elva något sånt. Var riktigt skönt att få sova ut.
Jag låg kvar i sängen fram till halv två, då jag bestämde mig för att ta en skön varm dusch.Jag åt lite nötter senare och då kom illamåendet på en gång, så nu ligger jag och vilar. Mår inte så riktigt bra efter dom där dumma nötterna!!
Så nu försöker jag komma på vad man ska göra för mat till middagsdags, några förslag någon??
Nu är det äntligen bara 11 dagar kvar tills småttisarna kommer ut. =)Och nu på torsdag kommer Mamma och Janne ner och stannar över helgen,ska bli riktigt trevligt om inte annat väldigt mysigt. ;)Sedan den 16 kl.11.00 ska vi på mätning och sedan CTG kontroll som vanligt på förlossningen.
Denna vecka har gått för fort tycker jag men det är ju bra på ett vis. =)
I Onsdags var jag på medarbetarsamtal, gick bra. Sedan på fredagen var jag på ultraljud medans älsklingen låg hemma och sov.Stackarn har jobbat så hårt sista veckan så han förtjänar att vila ut så mycket som möjligt. Var otroligt roligt på UL när man fick se sina småttingar och dem bara sparkar på varandra heeela tiden. Hehe dem är så tokiga där inne!! ;) Men flödet såg jätte bra ut som vanligt och fostervattenmängden såg jätte bra ut samt den lilla lilla tunna skiljeväggen emellan dem rörde sig fint. Medans jag och BM pratade så såg vi att ena tvillingen vinkade till oss :) Så hon tog ut en bild på det till oss!! =) Så himla sött , en pytteliten hand :D Rätt häftigt tycker jag =D . Här ser ni den underbara bilden :D
Efter jag var klar på UL så skulle jag gå upp till förlossningen och göra CTG- kontrollen. Och då kommer den härligaste BM jag någonsin träffat, hon är så full av glädje och så otroligt rolig att prata med. Hon ville veeerkligen vara med när vi skulle göra Snittet!:) Så jag sa till henne att hon fick så lov att jobba den dagen för att vara med. Henne skulle jag absolut vilja ha med när vi ska göra snittet, jag blir så lugn när hon är med, och hon är sååå positiv och UNDERBAR. Men ändå så är jag mer lugnare när jag har min älskling vid min sida, som kan prata med mig ett tag innan han får gå iväg och kika in småttingarna :) . Det är häftigt vad som kommer att hända, att två barn ska komma till världen våra underbara småttingar!! När vi skulle börja med CTG:N så fick vi in barnen men sedan försvann dem. hehehe dem var såå spralliga. Klockan 11.45 Var jag och hjärtat till BM allt såg jätte bra ut och mina värden och allt var oerhört bra :).Så nu blir det inte något mera besök hos våran BM förrän barnen kommit ut och vi ska dit på efterkontroll. =) Skönt ,så man kan ligga och ta det lungt nu =).

Nu fick jag mess av Jennie att hon hade lagt ut bilder på sin gravida mage som jag bara MÅSTE KIKA IN :D .
Sedan blir de något lätt till middag.

Hörs mera imorgon.


my love

Till min Älskling


Kärlek är det finaste som finns på denna jord! Den här kärleken jag känner för dig blir bara starkare och starkare, Mitt hjärta har äntligen funnit ett hem. Utan dig vid min sida,vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Älskling du gör mig hel i både kropp och själ, du är allt jag önskat mig hela mitt liv. Dina underbara blåa ögon gör så jag blir nervös, ditt underbara leende och din röst gör så att jag får fjärilar i magen. Du är så go,glad,rar,snäll,underbar,söt,snygg,omtänksam,bryr dig ,vill ens bästa,och du ger såå mycket kärlek. Jag kommer förevigt vara din älskling och leva med dig resten av våra liv. Kommer aldrig att släppa dig, du betyder allt för mig. Du har gett oss två barn som snart kommer till världen, hur lyckligare kan man vara som får vara just DIN ! Jag är den lyckligaste på denna jord som funnit min älskling resten av mitt liv,och får dela alla underbara känslor,minnen,ned och motgångar med dig Marcus. Det är bara du som existerar för mig och att vi äntligen ska bli en familj. Mitt hjärta slår för dig älskling! Älskar dig av hela mitt hjärta!


13jjan/12

den 13 januari 2009

En trevlig tisdag.

En trevlig tisdag absolut :) .
Jag vaknade imorse när min underbara älskling skulle kliva upp runt 04.30. Men jag spelade lite harpan på datorn tills min älskling åkte och sedan somnade jag om. Vaknade runt 8, sedan vaknade jag 10.50 ungefär. Bestämde mig för att kliva upp och duscha ,fick då en väldans huvudvärk men den gick som tur över :) .
Sedan efter jag fikat lite gott varmt te och macka så ringde jag till Ida vi skulle ju ha bakat idag. Hon kom över och vi åkte iväg och åt Lunch på MAX. Muuuums :) . Sedan skulle vi åka hem men då frågade jag om vi skulle åka till Maria ( Idas storasyster) . Så vi köpte med oss lite fika och begav oss ut till Strängnäs! Vi fikade lite och träffade lille William som nu är 9 månader, han var lite förkyld så han var jätte ledsen. Men vid 5 somnade han. Stackars liten, inte lätt när man har feber och snuvig samt hosta och två tänder börja komma.. Men han somnade ju den lillprinsen :D .
Ida och Jag åkte sedan hemöver till mig för att göra lite middag, idag fick det allt bli lite makaroner och denniskorvar :D. Snabbt och lätt så vart vi mätt ;) .
Var inte roligt att åka på motorvägen och hem, så jävla mörkt och blåste som tusan, haha sa till Ida att snart kommer väl vattnet gå. Blir så oroligt när jag åker på vägar och man inte ser vägen särskilt bra. Men vi klarade ju av det, vi åkte förbi ICA MAXI har ju brunnit där och allt är förstört så det fick lov att stå väktare vid insläppet för det var såååååååååå mycket folk som ville in. Tror F*N hela Södertäljes befolkning var där. hahah Tack och lov att vi INTE skulle in där iaf.

Min Underbara Sambo har jobbat heeela dagen, han kommer som tur snart hem så ska jag göra lite fika och mysa med honom. Sedan ska han träna innan vi ska lägga oss och jag får massera hans fötter :0) Jag gillar liksom att massera fötter och rygg. Skulle vilja jobba inom hudvård,eller på SPA.
Nu ska jag vila magen och kika lite på Top Model 11 innan hjärtat kommer hem.
8 DAGAR KVAR NU ÄLSKLING, SEDAN BLIR VI EN HEEEL FAMILJ!!!
Älskar min underbara älskling/sambo/bäste vän Marcus Engström av hela mitt hjärta -v-
12 januari 2009

Hemma


Här har ni bild när jag ligger ned och sedan när Jag är på väg upp.. Haah världens Kulle ;) Liiiten fis som ligger där :-)









Middag

Ikväll vart vi bjuden på middag hos Uday och Ida. Det vart kött och paprika samt kyckling med ris,tsatsiki och vitlöksbröd med lite sallad. Verkligen jätte GOTT!! Det var inte sista gången Uday fick laga middag =D. Tack återigen Ida& Uday för den goda maten och sällskapet, verkligen trevligt. Ida har fått det så fint i sin lägenhet nu och lite avis man är ;) hehe... Sen fikade vi lite gott och drack te och kaffe :D Riktigt trevligt. Imorgon så kommer Ida hit och vi ska baka lite och ha det trevligt. Länge sedan man bakade nu ju :D ... Lite jobbigt när man är så stor nu.. bara 9 dagar kvar :D Nu ska jag gå och mysa med mitt hjärta och äta lite chips ;) Ha en bra kväll.. / c


---------------


37v0d

Äntligen 37+0!! :-)

Idag är det Onsdag och det är en ny graviditetsvecka nämligen hela 37 veckor!!! Det är helt sjukt att tiden har gått så fruktansvärt fort. Nästa Onsdag vid denna tid så ligger jag och Marcus med varsin bebis på magen!! :-)

Nu när det börjar närma sig så känns det så himla overkligt att det verkligen ska komma ut två små liv. Som har bott inne i min mage i hela 8 månader +2 veckor . Går inte att beskriva känslan man har just nu, men ni som har haft ett bestämt datum och har blivit mammor vet nog hur känslan är .Idag har jag pratat med mina två systrar och farmor samt mammi.

Big siss hon har ju sin lilla knodd Amanda som är en liten troll unge, och saknar er jätte mycket.

Little siss ska ju flytta, synd att du inte kan komma ner innan ni ska flytta,förstår att ni har mycket att packa och göra! Men vi kommer ju snart att träffas och då har du blivit GUDMOR och MOSTER!

Älskade Farmor och Farfar verkade må väldigt bra, och det glädjer mig :D Jätte roligt att prata med farmor och höra hennes ljuva röst :) hehe..

Imorgon så kommer Mamma och Janne hit och ska vara kvar heeeela helgen, det ser vi fram emot här hemma. Jätte roligt att hinna umgås med dem lite innan the babies kommer ;-).

Yeah yeah, nog med det, Idag så var Ida här och hälsade på.

Klockan 8.45 Var hon här den busen, vi handlade lite fika samt köpte saker till vårat lilla bak. Det fick bli sockerkaka med blockchoklad i. Väääldigt nyttigt må jag säga, haha iaf om man är gravid ;P .

Vi lyckades väldigt bra tycker jag! Tack så mycket Ida för en underbar dag.

Vi spelade även vänd 10:A och Plump eller vad det heter :D och hon vann på plump , och jag vann på vänd 10.a .

,

Kändes som om det vore igår jag ,Ida och min Älskling Marcus satt i vardagsrummet och pratade om dem två små liven som ligger i magen. Hur vi skulle göra och om vi verkligen ville detta. Men det känns såå himla rätt alltihop!! Och kan ju inte få nå underbarare barn med någon än Min Marcus :) Your the best honey!! ;) -v-

Nu sitter vi här 6 månader senare och väntar tills vi får hålla i barnen i famnen och få se hur dem ser ut :D. hihi, väldigt nyfiken 'är jag .

Jag hoppas allt är jätte bra med Karoline och hennes Oliver, samt med Ann och hennes lilla Matilda! =) Längtar tills vi får träffas tjejjer!!



Lite mera om Vecka 37.

Om Kejsarsnittet.

Planerade kejsarsnitt görs till exempel om:
barnet ligger i sätesbjudning (det vill säga ligger med stjärten nedåt) och inte går att vända
bäckenet är för trångt i förhållande till barnets huvud
kvinnan lider av extrem förlossningsrädsla
kvinnan har haft en svår eller komplicerad förlossning tidigare
kvinnan väntar tvillingar eller fler
kvinnan har drabbats av havandeskapsförgiftning
kvinnan har någon sjukdom som gör en vaginal förlossning riskfylld.
Det är alltid en läkare som beslutar om kejsarsnitt ska utföras eller inte. Om det inte finns några medicinska orsaker till att utföra kejsarsnitt kan läkaren neka dig det. Oftast sker inte det eftersom det är viktigt att kvinnan medverkar med en positiv inställning under förlossningen.
Risker för barnet
För barnet anses det bättre att successivt komma till världen i den trånga förlossningskanalen än att plötsligt lyftas ut i fria luften. Vid en normal födsel har barnet enormt hög koncentration av stresshormon i kroppen vilket gör att barnet lättare för att komma igång med andningen och andra funktioner. Barn förlösta med kejsarsnitt har ibland svårt att komma igång med andningen och kan därför behöva övervakning under den första tiden. En annan risk är att barnet föds för tidigt på grund av en felaktig beräkning av graviditetslängden. Det finns också en liten risk är att barnet skadas av operationsinstrumenten. Det är dock mycket sällan som dessa komplikationer får några ödesdigra konsekvenser men det är inte helt ovanligt att den nyfödde får tillbringa några dagar på neonatalavdelningen om han eller hon får problem med till exempel andningen eller blir förlöst för tidigt i graviditeten.
Risker för mamman
Allvarliga komplikationer i samband med kejsarsnitt är sällsynta men kan inte helt elimineras. Ett kejsarsnitt är en bukoperation och det finns risk för blödningar, infektioner och skador på inre organ. Trots försiktighet och förebyggande åtgärder förkommer det fall med infektion som leder till infertilitet och blodproppar som leder till livslånga handikapp. Också sammanväxningar i buken i samband med läkningen kan orsaka buksmärtor. I Sverige finns ingen statistik på dödlighet mellan olika förlossningsmetoder men i en brittisk undersökning visar det sig att mödradödligheten vid planerade kejsarsnitt än 2.8 gånger högre än vid vaginala förlossningar.
En till två veckor innan
Planerade kejsarsnitt genomförs cirka en till två veckor innan det beräknade förlossningsdatumet för att undvika att barnet föds innan den planerade operationen.
Bedövning
I första hand rekommenderas ryggbedövning framför full narkos, det vill säga sövning. Det innebär att kvinnan är bedövad från bröstet ända ner till tårna. Då kan hon vara vaken och ta emot sitt nyfödda barn och pappan eller partnern kan medverka under förlossningen. Risken för komplikationer är också mindre vid ryggbedövning än vid full narkos. Om kvinnan har diskbråck eller andra ryggbesvär som gör att ryggbedövning kan medföra problem rekommenderas istället narkos.
Så går kejsarsnittet till
Innan operationen får mamman duscha och tvätta håret samt raka bort bukbehåring. Därefter förs en kateter in i urinblåsan och infartsnålar sätts i armvecket eller på handens utsida. Katetern gör att urinblåsan hålls tom. Det underlättar för kirurgen att komma åt livmodern och minskar risken för att urinblåsan ska skadas. Innan operationen påbörjas ges dropp med sockerlösning för att mamman inte ska bli törstig. Strax efteråt görs bedövningen. Pappan får vara med om mamman är vaken. Han får då klä sig i sterila kläder och sitta på en stol i höjd med mammans huvud. Tvärs över magen spänns en tygskärm upp så att mamman och pappan inte kan se operationen. Förutom upplevelsen att vara med vid barnets födelse kan pappan också vara ett stort stöd för mamman.
Bukväggen öppnas oftast med ett snitt på tvären strax ovan blygdbenet. Ett bikinisnitt som det brukar kallas är vanligen tolv till 20 cm långt. Väl inne i buken läggs ett nytt snitt i den nedre delen av livmodern. Barnet tas ut och navelsträngen klipps. Från att man börjar operationen tills att barnet är ute tar det oftast bara ett par minuter. Om mamman är vaken brukar hon få barnet på bröstet en liten stund medan man tar ut moderkakan och börjar arbetet med att sy ihop henne. Man ger också livmodersammandragande medel för att minska risken för blödningar. Medan läkaren fortsätter att sy ihop kvinnan brukar pappan få torka av bebisen och sätta på blöja och kläder.
Efter operationen
15-20 minuter efter barnets födelse förflyttas mamman till uppvakningsavdelningen. Där observerar personalen kvinnans hälsotillstånd och smärtor när bedövningen avtar. Om mamman har varit sövd brukar det ta ett par timmar innan hon vaknar och kan vara med pappan och barnet. Efter operationen är det vanligt att kvinnan besväras av gaser och smärtor. Under den första dagen, och ibland även den andra, får mamman ta starka smärtstillande mediciner efter behov. Oftast mår hon mycket bättre redan efter ett par dagar. Mammor som har fött med kejsarsnitt brukar få stanna någon dag längre på förlossningskliniken än kvinnor som fött vaginalt. Vid en förlossning med kejsarsnitt får aldrig familjen bo på ett patienthotell eftersom övervakningen är sparsammare där.

Bebis
Din bebis väger nästan 3kg och är runt 47 cm lång.
Det flesta bebisar ligger med huvuder neråt vid den här tidpunkten. Men vissa bebisar kan ligga med stjärten neråt.
Då försöker man vända barnet.
Bebisen tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem.
Mamman
Det är inte säkert att ditt fundusmått har ökat sedan förra veckan. Det beror på att barnen sjunker djupare ner i bäckenet nu.
Från livmoderns topp till blygdbenet vara 33-36 cm om du är förstföderska.
Du kan öka i vikt mellan 10-13 kg eller mera.

Nu ska jag massera mitt hjärtas fötter och vader medans han ser på fotbollen :)

Mera kommer imorgon om jag hinner skriva innan besöket kommer.

/ C


inskrivning 20 jan/måndag

Inskrivning!!

Äntligen är det dax för Inskrivningen på förlossningen!! Inte alls nervös, herregud neeej!! eller hur är det egentligen ? Jag är så otroligt nervös som det går att bli. Kan inte ens få i mig frukost. Har sovit så dåligt i natt och haft världen hårdaste mage, gjorde ganska ont och hade problem med att ta mig upp ur sängen och så där. Älsklingen min ligger här i sängen och sover han, haha ... Han hoppar tydligen bara i kläderna innan vi ska dra. Men han har dock jobbat väldigt mycket så han får sova en minut till :D ... Och imorse 07.11 ringde min kära mamma, haha först ville jag inte svara för jag orkade inte prata.. Men jag svarade ändå . Hon ska ju bli mormor och då är man tydligen så där nervig och pirrig... HAHA... Stackarn! Nej nu ska jag dricka min multivitamin sen göra oss i ordning. Ha en bra dag mera kommer ikväll. Till dess ... Ha det sååå bra, det ska jag ha ;)
-----------------

Måndag...

Jag har inte åkt upp ännu!! :) Herregud vad tiden har gått fort,det är redan Måndag! Jag kan ju börja skriva lite om helgen som varit för oss här hemma. Mamma och Janne kom ner till oss på Torsdag eftermiddag,Dem bara skrattade när dem såg stooor magen ;) Var jätte roligt att träffa dem och få krama om dem. Har trots allt inte träffat dem på ett halv år ungefär. Så i Torsdags drack vi lite kaffe åt lite gott fika bröd som jag gjort :) 8 sockerkaka med choklad bitar i) Riktigt gott men dock inte så nyttigt :P . Sedan for vi iväg och handlade massa gott till kvällen, godis chips mm samt saker till tacos som vi skulle 'äta. Det vart en lyckad kväll =P Dem såg på någon match sedan spelade vi chicago.:P Riktigt rooligt spel. Fredags Klockan 11.00 åkte jag och mamma till Ultraljudet, Tv1 väger nu 2535 gram ,samt Tv2 2173 gram. Men BM tyckte att Tv1 hade dalat ner lite, men sen när hon mätte om lite så vart det bättre. Efter det kollade vi flödet i navelsträngen och allt såg jätte bra ut :) . Vi fick gå upp till förlossningen och göra en rutinkontroll på Ctg, och barnen levde om som tusan 09 Så det tog inte lång stund innan vi fick gå hem igen . Pratade även med BM och frågade lite om BB avd och familje rum mm. Fick svaren jag sökte efter och fick även lite tips om hur jag ska amma båda pojkarna samtidigt om jag ville göra det. Men jag tänker försöka med det ;) . Man får ju testa sig fram och ser vad som funkar =P. Alla på förlossningen väntar på att dem små ska komma ut :D . Fick en till kontroll på söndag klockan 10.00. Vi träffade våra sambosar och åt lite lunch,och handlade in lite mindre barnkläder ,BM sa att dem kommer drunkna i strlk 50 . Vi fick jätte fina saker av blivande mormor och plast morfar! :) . Sedan åkte vi hem och såg på hockey och åt jätte god lax med potatis och romsås . muuums :) smälte ner bra i magen det. hehe ... Lördag åkte vi till Jannes kusin Cina och umgicks lite. Hon är den fränaste 55 åringen jag träffat :D . Hur cool stil som helst och jaa helt underbar. Hon är flygvärdinna och åker överallt i hela världen ungefär. Åt lite princess tårta och sedan åkte vi vidare till hennes mor Ruth som bor på ett boende. Väldigt trevligt dam. Sedan åkte vi hemöver och bestämde oss att äta pizza,sedan såg vi på lite hockey samt fotboll... Sedan spelade vi chicago och det tog en evighet för alla fick fytal nästan hela tiden. haha .. väldigt trevligt =) vid tolv gick vi och la oss. Jag somnade på två röda. Marcus låg och tänkte på tvillingarna så han kunde inte sova,men sedan så vaknade jag och vi myste lite, då somnade han fort. Klockan vart 9.30 och det var dags att åka till förlossningen ,gjorde en ctg och allt var jätte bra. Vi träffades alla på stan senare och åt lunch. Tog en sallad jätte god :D . Sedan åkte vi hem och vilade innan mamma och Janne skulle åka hem till Sundsvall. Tack för en underbar helg och att ni ville komma ner. Ni är så välkommna igen :D . _____________________________________________________________________________________ Jag har haft lite förvärkar som kommer då och då men aldrig något som blir ihållande och kommer tätare... Men som sagt idag är det MÅNDAG, och om 2 DAGAR kommer våra älskade barn till världen!!! Jag är hur nervös ut som helst, men vill så gärna ha Onsdag nu!! Idag ska jag packa klart barnens väska sen ska jag börja med min och Marcus. Han ska sova över 2 dagar på bb sedan ska jag ta ett vanligt rum där man ligger med en annan mamma. Imorgon klockan 9.00 -10.00 ska vi vara på förlossningen för inskrivning, vi ska få prata med läkaren,sjukgymnasten och barnmorskan. Sedan får vi reda på när på morgonen vi ska infinna oss på förlossningen på onsdag. Lär väl inte sova en blund i natt eller imorgon natt! Hahaa ... Men idag blir det lungt. Ska bara vila idag. Snart älskling så kommer våra älskade barn till världen och vi kommer få en sådan fin och underbar familj :) Är så glad att jag har dig och att du gett oss två underverk =) . Tack malin för ett trevligt samtal igår saknar dig såå mycket. uscha tänk att det gått så länge sedan sist vi sågs hela 8 månader!! .Men kanske träffas snart :) . Älskar dig av hela mitt hjärta!! Marcus Engström mitt livskärlek och Sambo. Du är bäst, 'älskar dig -v- /C



hemma 26 jan.09/den stora dagen

emma!







Hejsan! Nu har vi äntligen kommit hem med våra små prinsar. Den 21 Januari 08.37& 08.38 kom Lucas och Liam till världen. Den bästa dagen i Marcus och mitt liv Var när tvillingarna kom. Jag åkte in den 21 och var där 07.00. Fick byta om till dem snygga sjukhuskläderna och få kateter. Det var inte roligt kan jag säga. Marcus fick klä på sig operationskläderna, jävligt snygg var han i dem ;) Grr' :-) Jag var så spänd tills jag fick ligga utanför operationssalen och vänta. Då kom tårarna, dem bara rann och rann,har man aldrig gjort en operation då är det självklart att man reagera så som jag gjorde. Det vart ju inte bättre när dem skulle sätta spinalbedövningen, jag kutade ut ryggen till Dr. Martin och han kände på mina kotor och jag skrek. Fy tusan vad öm jag är där. Måste träna upp dem senare när jag får börja.
Och spinal bedövningen gjorde så ont så jag vart illamående tills bedövningen började verka. Man kände sig som en deg och att man inte hade några muskler eller något i sig. Väldigt skön känsla :P haha-... Sedan fick Min älskade Marcus distrahera mig lite för jag vart jätte nervös när OP.DR kom in. Sedan frågade jag har ni lagt snittet?, vi är på väg att ta ut tvillingarna nu.
Dåligt paff man vart hah kändes inget, bara att någon rörde om i magen på mig. Sedan hörde vi ett skrik från Lucas 08.37 och 1 minut senare skriket från Liam. Dem var såå fina, men inte alls söta med allt foster fett dem hade på sig. =) Marcus gick ut och fotograferade och klippte strängarna, sedan kom dem in med våra barn =D Det bästa någonsin som hänt mig är min älskling marcus samt våra två barn :D Jag älskar er så otroligt mycket! Nu matar jag lilla Liam. /c
---------------

Den Stora Dagen! =)

Godmorgon! Nu är klockan 04.28,jag vaknade runt halv tre var rätt så pigg då. Låg och tänkte på barnen och så,är väldigt nervös inför snittet idag. Man är så full av nervositet så jag får tårar i ögonen, men det får man ha en dag som just denna.=) Vill tacka alla för dem fina smsen,det värmer jätte mycket ska ni veta! Ni är dem bästa som finns-v- Jag har inte riktigt fattat att jag ska bli mamma IDAG!!!! Svårt att förstå något sådant STORT. Man får möta dem två personerna som bott i ens mage nu i 9 månader, man är väldig nyfiken men samtidigt små rädd :) Det är två liv som kommer till världen med olika personligheter. Försökte ringa min kära lilla syster igår kväll 3 ggr, men samtalet avbröts så fort det kopplades upp :( ville så gärna prata med henne lite innan snittet. Min älskling syster, hon är den bästa som finns-v- Hon blir inte bara Moster utan även Gudmor till bebisarna :D Sedan gudfar blir Marcus bror Niklas!:) Så bortskämda dessa ungar kommer att bli!! =D Och Pappa nu får du ta och bli frisk tycker jag, Din förkyldning kanske försvinner när du får se dina underbara barnbarn :) Och jag får inte äta eller dricka, är så himla hungrig och världs törstig, uscha men sedan på eftermiddagen får jag ju i mig mat troligtvis :D Om 34 minuter ska min älskling kliva upp , han ligger här så sött och snarkar som tusan =) Det är bra att han har kunnat sovit inatt så han orkar med dagen. Jag lär ju vara ganska sliten, men tur att Marcus har extra krafter =). Nej nu ska jag hoppa in i duschen och duscha ordentligt som BM sa igår. Men nu får ni allt hålla tummarna för att det går bra för oss alla 4 . Mera kommer då vi är hemma från BB. Massa vara kärlekskramar från Cissi till alla i min underbara släkt, vänner och familj! Love You All! -v-


d

Det bästa som Någonsin kunnat hända!

Här kommer ni får ett nyare och mycket mera roligare saker att läsa om. Ni kommer att få följa min väg genom denna underbara graviditet!

1/7-08 Gjorde jag ett graviditetstest, var så oerhört nervöst och sköt upp det tills jag skulle lägga mig.
Mitt hjärta det bankade så hårt, var så otroligt nervöst medans jag väntade på resultatet, innan en minut visade det garanterat ett +. Jag sa till Marcus hur glad som helst att vi är med barn,sen låg jag och tänkte på det ända tills jag somna.
2/7 åkte jag och gjorde ett nytt test för säkerhets skull. Dagen kom och jag åkte upp gjorde ett test, sen kom sköterskan ut och sa att jag var med barn och önskade mig lycka till. Jag grät för att jag var både glad,rädd, och nervös inför vad som skulle ske.
Skulle vi göra abort eller behålla ?! Ja det var frågan.. Pratade med Marcus den kvällen och jag grät så mycket, vi båda bestämde för medicinsktabort.
9/7 fick jag en tid hos barnmorskan Sissi på Södertäljesjukhus, hon var så snäll och stöttade mig oerhört. Sen fick jag gå in till en läkare och göra vaginalt ultraljud för att se hur långt gången jag var. För det första var jag i vecka 8 och för det andra så trodde dem att jag hade tvillingar. Jag vart så rädd och glad att jag grät, jag ville verkligen inte göra abort.
Berättade det underbara för min älskling att vi kanske hade två små knyten i magen och vi bestämde oss för att behålla det. Allt vart så självklart, det var meningen att vi skulle behålla dessa tvillingar.
17/7 blev jag inskriven på MVC, fick Gunnel hon är så snäll.
1/8 Fick jag åka in akut på akuten för att jag blödde, jag grät och jag grät trodde det var missfall. Ringde min älskling och berättade att jag skulle upp, taxin kom på 3 röda. Fick göra undersökning och sen ultraljlud, då fick Ida och jag se att det var tvillingar :D.Jag fick tårar och var överlycklig. Fick åka hem och vila mig under helgen så jag åkte upp till Sundsvall.
Tiden har gått och min kära mage har växt, nu är vi i vecka 14+1 och vecka 14+0. Det skiljer alltså en dag emellan dem och jag fattar inte hur det blev så :D.Den sista september har jag gått halva graviditeten, helt sjukt vad fort det går =).
Den 16/9 ska vi på Ultraljud sen den 22/9 träffa barnmorskan våran.

Mera kommer om denna underbara 9 månader så häng med ;)

Saknar er alla mina goa underbara vänner och familj.


16 sep

överlycklig
Hallå där alla bloggläsare!
Idag har jag och min kära sambo varit på ultraljud.
Jag var så nervös över att få se våra barn igen och få se hur Marcus reagerade.
Hehe, det var jätte roligt det slog till för Marcus att han ska bli pappa nu =)).
Jag hade beräknat att vi var 18 veckor i dag, men icke.. Vi är i dag 19 veckor och 6 dagar!!
Då vart jag glad =) Men tycker inte magen har växt så jätte mycket ännu,men det kommer väl :)
Har dock inte känt några sparkar från dem två busarna =) Vi säg även könet det syndes rätt så väl på tvillingarna.=)).
Men tvilling2 hade lite fostervatten så ska tillbaka nästa vecka och kolla så det är bra =) annars får dem skicka över lite :D .
Troligtvis ska jag gå på besök varje vecka eller varannan tills förlossningen är =D .
Vi fick vårat förlossningsdatum idag som är 3 Februari, men lär troligtvis komma tidigare!!

Jag längtar såå mycket tills våra små älsklingar kommer till världen, vill ha dem här nu!
Vi fick 7 bilder idag tänkte lägga upp en bild så ni får se våra sötnosar.
Nej nu ska jag fortsätta se på tv.

Ha en trevlig kväll!
--------------
Hejsan!

Nu vill dem att ja ska skriva lite mera ;) 2veckor sedan sist, hehe fy på mig.

Ja har jobbat jobbat och vilat. Så kul har jag haft det ;) . Närå, men vi hade middag i lördagskväll.
Ida och Uday kom hit och åt god mat som jag och min älskling gjort ;D. Väldigt lyckat =D .
Sen spelade vi lite Wii, haha alla såg så roliga ut när dem spelade. Den kvällen var jätte rolig.

Jag har haft lite ont i magen då och då till och från... Men får fråga dem på tisdag vad det kan vara för något! Man blir ju lite orolig..
Det ordnar sig alltid, man får ju inte blir föör orolig heller!!
Min kära lilla Kusin Patricia fyllde 8 år den 3 september, Grattis min goplutt=D
Saknar henne så mycket liksom alla andra där hemma.

Nu ser jag på Top Model, fy vad det är bra ;D Om man allt hade en sådan kropp , hehe ...Men den kommer efter jag har ammat klart barnen,typ nästa sommar=D
Då är jag på hugget igen =D

Snart ska jag göra lite Te och ta en smörgås så barnen blir mätta innan kvällen, annars vaknar jag dö hungrig i natt. inte lätt att bära på två underbar barn :D

Dem är så längtade och vi vill ha dem hos oss nu =D Få pussa på dem varje dag och kela lite =D .

Det är så kul för min Vän Jennie ska få barn den 2 Februari 2009, Ann den 23 december, och Karoline en 27 December. Rätt roligt att ens vänner får barn, då är man på samma nivå på nått vis =)Behöver man inte känna sig ensam =D.

Nej nu tusan är det fortsättning på Top Model. =D

Hörs någon annan ljuv dag ;D

/ Cissi


Upplagd av Cecilia kl. 11:36 0 kommentarer  

Etiketter:


den 24 augusti 2008

Miami Ink



Just nu så kikar jag på Miami Ink, dom gör ju såå underbart snyga tatueringar. Kanske man ska åka dit och tatuera sig ;) hehe.. lite crazy får man ju vara!!

Man blir så sugen när dem gör så snygga tattoos! ;D
dag har jag bara latat mig, varit lite föör lat idag =) hehe.. Men har ju typ no friends här nere så då får man gilla läget.
Vill verkligen flytta hem, men det kommer det å ;).
Det spelar ingen roll vart jag bor, så länge jag bor med min underbara älskling Marcus!
Vi kommer att få ett sådant underbart liv tillsammans älskling med våra två underbara barn som ligger inne i magen ;).
Jag älskar dig mest av allt på denna jord älskling, Du och Jag tills döden skiljer oss åt !
Min mage den växer och växer :) nu sysns det att man har något därinne. ;)
Förut idag satt jag och kollade på Project Runway, hehe den serien är så jävla bra.
Christian who´s Gay e så underbart coool,likaså Sweet P. Grymt snygga tattoos den damen har.
Det har varit jätte skönt att vara ledig i helgen och bara vilat upp sig inför en 6 dagars vecka :S .. Jag kommer Dö.
Jag saknar er alla där hemma vänner och familj. Ni alla har en stor plats i mitt hjärta och kommer för alltid stanna där.
Ne nu ska jag ta lite Te och kika på lite mera televison ;P haha duktigt man e.;

Snart kommer min älskling hem, Det ska bli så mysigt att får gosa sönder honom :D.


Alltid Du och Jag min underbara Älskling ;) Älskar dig mest av allt, ett liv utan dig vill jag aldrig leva. Du är mitt allt!


Over and Oout.


5 nov barnen våra/long ago 4 nov

Barnen Våra!

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 5 nov 2008.
Din graviditet startade Ons 30 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 14 maj 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 3 feb 2009.
Du har 90 dagar kvar till förlossning.

Vecka 28Kroppen:
Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och hamnar kanske runt 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.
Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

Ja ungefär så ligger det till i vecka 28 ;) Men plus att tvillingarna är lite mindre!
Just nu så håller jag på att tvätta, ska snart gå ner och hämt upp all tvätt ;P
Ikväll så blir det Förlossningskliniken och lite varmt te, rätt intressant att se på!
Men det håller inte min sambo med om kan jag tro, hehe ..
Nej nu blir det till att fixa med tvätten och laga lite mat!

Ha det så bra!
------------------------


onsdag 12 november/fredag 7 nov 08

Denna vecka har det hänt/händer det mycket saker.
Igår 11/11 var jag hos Barnmorskan min och vi mätte magen, den var 31 cm. Sen barnenshjärtljud, tv1 låg på 135, tv2-142 slag. Så allt såg jätte bra ut! ;)
Idag 12/11 Har vi varit på Ultraljud och kollat flödet i tvillingarnas navelsträngar! Det såg jätte bra ut tyckte Anna. Vi fick en tid nästa vecka den 18/11 då får vi kolla flödet igen, mäta och kolla vikten!!
Den 13/11 ska jag på jobbet och hälsa på lite! Sen är det lungt denna vecka och nästa börjar med lite mera saker.
Det är mycket när man väntar tvillingar och ännu är man inte klar =). Pratade med en god vän nyss, som också är gravid. Det skiljer bara 4 cm på våra magar och hennes barn väger 1200 och ena tvillingen våran väger 1126 g. Så det skiljer inte så himla mycket på oss! Inte ens i vikten =)
Hehe kul och kolla med andra :P men konstigt man bara gått upp 6 kilo på 16 veckor :P
uscha vad tiden går fort, men men det är inte över ännu!=)
Min barnmorska rekomenderade att vi inte borde åka hem över jul pga att jag kan föda tidigare, så vi får stanna här hemma tills barnen kommit ut. Tråkigt vi som hade sett fram emot en jul i Norrland med älsklingens familj och släkt sedan med min familj och släkt =) .Men vi får tänka på barnen våra.

Nej nu blir det till att vila barnen trycker på så otroligt mycket!!
-------------

Fredag!! :-)

Hejsan!
Igår så gjorde jag makemebabies, så som våran son kommer se ut :P haha lite lätt rödpigment i sig :P hehehe....
Igår så var jag på Ultraljud och skulle mäta och se hur mycket dem vägde!
Det tog ungefär 1 timme, och barnen skulle väga 1118gram och tvilling 1 vägde 1126 g,tvilling 2 vägde 821 g.
Dem blev lite oroliga samt jag, så då gick jag till förlossningen och dem skulle göra ctg men tvillingarna ville verkligen inte vara med längre. Läkaren kom in och vi skulle göra en tillväxt kontroll nästa vecka och om det inte blir bättre kanske jag får åka till Huddinge för second opinion ,eller hur det stavas. Men vi håller tummarna på att Tvilling 2 ger med sig och att Tvilling 1 slutar ta näring från sin bror.
Vi vill ju inte att dem ska komma ut för tidigt heller!=)
Alla ens tankar snurra runt i skallen på en när man blir orolig, kommer dem att klara sig om dem kommer ut ? , kommer dem at må bra, man vill helst inte att något ska gå snett! Vi får hoppas på det positiva..
Lite tråkigt att vara sjukskriven vad tusan ska man göra? Dammsuga? det gör jag lite senare...
Men synd man inte känner så många här i Södertälje, skulle vilja gå på vattengympa för gravida eller gravidyoga med någon som man kan surra med och umgås med.
Alltid roligt att lära känna mammor som är i samma ålder likaså =)
Har nyss sett Desperate housewifes och nu är det bara massa skit reklam :P dem borde förbjuda reklamer emellanåt!
Förstår inte hur man kan vara så orolig inför en förlossning, men det är ändå långt kvar men ändå inte :) För mig så hjälper det att se förlossningskliniken jag blir lite tryggare och säkrare då på något sett.
Hoppas Tvillingarna vill hålla sig inne tills vi kommer hem från Sollefteå och Sundsvall.
Man vill ju helst föda här nere , dem på förlossningen verkar vara så måna om en och så glada och trevliga =) även läkarna är jätte roliga :)
Jag kommer känna mig säker när jag kommer dit ;-) Det tycker jag är det viktigaste,att man känner sig säker och omhändertagen när man ska föda ut två små liv!!

Nej nu blir det lite Té och finskorpor *mums* :P
Vi hörs lite senare =)


Ultraljud18 november/torsdag

28v6d

Här får ni lite bilder ;)
Trött idag efter dagens saker! Imorse när min älskling skulle upp halv 5 ,vart jag tvär pigg, han gick vid 6 tiden och jag låg och vred mig lite i sängen och åt lite frukost sen somna jag inte förrän halv nio. Fick sova lite till, hade ställt alarm på 10.30 men vaknade 10.20! ;P Fick man ett sms av Gubben min, då klev jag upp och gjorde mig iordning inför Ultraljudet!

På ultra ljudet gick det rätt så bra eller bra, vad man nu vill säga! Börjar med Tvilling 1- Normalt med fostervatten, hjärtat,magsäcken urinsäcken såg bra ut. Beräknad vikt är 1400gram. Tv1 1230gram. Tvilling2-Normalt med fostervatten,hjärtat,magsäcken,urinsäcken såg bra ut. Beräknad vikt 1400 gram. Tv2 1020 gram.
Dem ville vara på säkra sidan och vi fick åka upp till förlossningen för att göra CTG och träffa läkaren,GUUD dem är så underbara här på förlossningen längtar tills man ska dit då det är dags =).Denna gång gick CTG väldigt bra =) för nu ville dem visa sig , våra små gossar. Så nu blir det att vi ska gå till förlossningen efter vi varit på varje ultraljud för att hålla koll på Tv2, så han följer sin kurva. Annars kan det bli prematur som gäller. Men vi får se vad som händer tills nästa gång. Håller tummarna på att han får lite mera vikt. Dem har legat i sätes, men nu verkar det som om Tv1 börjar vända sig nedåt! Det är då på tiden ;P för snart är dem för stora att rulla runt. ;-)
Man blir ju som sagt rädd när ena är lite lite mindre än ena.. Vill ha ut våra gossar friska och fina Imorgon blir det att åka till jobbet några timmar.
Pinks nya skiva är ute, Funhouse, hur jääävla bra som helst, Love her voice ;)
Marcus Jag älskar dig mest av allt, du är verkligen mitt ALLT! Utan dig är jag ingenting.
Du gör mig hel, kommer för alltid vara din min Älskling! Mitt hjärta slår bara för dig och det kommer det alltid att göra!
You And Me Honey!! ;) Längtar tills vi blir en liten familj , inte långt kvar nu hjärtat mitt :-)
--------------------------------

Torsdag!

Ojjojj vad tiden går fort när man har saker att göra. Idag var jag och hälsade på arbetskollegorna på jobbet mitt och jag saknar dem så oerhört mycket.
Barnen verkade inte vilja vara med idag, magen var så hård hela dagen, man kan ju knappt sitta för att det blir obehagligt och gör lite ont :( .
Jag fååååår dricka glögg:D Oerhört lycklig detta kommer bli årets höjdpunkt för Cissi ,att få dricka blossa glögg ;P Jag är ju så nojjig när det står att det är lite alkohol i men tydligen får man dricka lite iaf =)
Nu är klockan 16.02 och jag ska snart börja med maten och sen diska, det som är sååååå otroligt kul. *not* Men men , nu är man ju hemmafru och då är det bara att diska och se glad ut.
Tänk er snart kan våra två små änglar komma ut, minst om en månad... Hoppas dem vill komma ut tills det nya året =) . Längtar ihjäl mig efter mina vänner och släktingar i Sundsvall!
Ja saknar er så otrolit mycket, synd att det ska vara så långt till Sundsvall.
Men så fort barnen kommit ut och vi slagit oss till ro åker vi upp till Sundsvall och Sollefteå!=)

Igår kväll så fick jag fruktansvärt ont i min mage,spelade ingen roll om jag låg ner eller satt upp.. Gjorde lika ont ändå, men som en sa, det är nu den värsta tiden börja komma :PMen men jag kan inte förstå hur två barn kan få plats i en mage?! Det är helt sjukt tycker jag att det ens får plats. Men jag tycker synd om dem som bär på fyrlingar och sexlingar dem kan verkligen inte ha så lätt under graviditeten..
Men man känner sig utvald när man får Tvillingar,Jag kom ihåg vilken chock jag fick när dem sa att det var två stycken. Hehe jag bara grät och grät, men var ändå lycklig men man tänkte så stort då och sen när man fick vänja sig så vart man så överväldigad att man skulle få två :)

Här nere i Södertälje regnar det bara :( jag vill ha snö så man får lite mer feeling att det snart e jul. Men har rätt så stor julkänsla i mig och längtar tills man får ta fram alla julsaker =)).

Nej nu måste jag börja med maten min mage börjar säga ifrån nu :( ...


blandat/25 november 08



Ovanför här ser ni bilder på mina fräna farförälrar ;) som Farmor sitter och surrar med Britt och Farfar hehe jaa han leker han :)
Idag är det ytterligare en ny dag och kanske möjligtvis 11 dagar sedan jag bloggade hörde jag av min kära Faster :) hehe
Så nu tar jag mig i kragen och skriver lite som har hänt nu i veckan!
Jag var på Ultraljud den 2/12 allt såg jätte bra ut med Tvillingarna.Tvilling 1 väger nu 1585 gram,Tvilling 2 väger 1405 gram. Och dem båda följer sin kurva!! Och jag fick se två små fossingar såå himla underbart :) hihi, vill verkligen få ut våra älsklingar nu =).Meen dem ligger fortfarande i sätes. Nu får dem allt vända på sig :- )IGår den 3 /12 gick jag in i vecka 31!! Satan i gatan så tiden rinner iväg :D
Sedan hade en läkare sagt till mig att jag skulle komma på CTG den 24/11 och 2/12 som står i min Journal. SÅ jag gick till Förlossningen och satt där i drygt en timma och folk sprang förbi och frågade inte ens om jag hade fått hjälp!!Sedan ringde jag på klockan och då kollar en Bm på mig och går vidare! Hon vägrar liksom öppna. Tänk om man skulle föda eller om det var något jätteviktigt, och man hade suttit där ute och inte fått hjälp!! Nä gud vad arg jag vart på dem, så jag gick därifrån efter 1 och en halvtimmes väntan! Då var min gräns nådd kan jag tala om!!
Men men nog om detta, Jag var på jobbet och fikade lite hade det jätte trevligt. Älskar verkligen mitt jobb och folket där. Tack för en trevlig kväll:-)
Den 1/12 var jag på Föräldrarutbildningen och vi pratade om förlossningen vaginalt och kejsarsnitt,Känner sig lite tryggare nu och säkrare än innan.
Ett par därifrån är så trevliga,och verkligen roliga:-).
Sedan har jag varit hemma och tagit det lugnt och vilat. Sedan igår så bakade jag Lussebullar :-) Vi har ju ingen assistent så jag tog en visp och vispade ihop degen. Hahaa det gör jag verkligen inte om igen :) Lite träning är ju aldrig helt fel hehe..;-)
Det blev cirkus 45 st och vet inte hur vi ska få plats i frysen hehe har sådan liten frys ;S ...
Men men det ordnar sig alltid :-)
Ja just det... Jag har börjat sett på Mamma Mia filmen!! Haha guud så underbart bra den är ;P Morsan i filmen är ju hur rolig som helst. Verkligen en film jag rekomenderar att se :-D
Nu ska jag ta hand om min underbara älskling som inte mår så bra, tror han hållerpå att bli sjuk :/
-v-Jag älskar dig Marcus av hela mitt hjärta, kommer alltid vara din för evigt och hålla dig kär! Vi kommer att få ett sådant bra liv tillsammans! Du gör mig så lycklig och kär på nytt varje dag! Jag blir pirrig så fort jag ser dig och får som fjärilar i magen. Åååh du är allt för underbar min snygging! Du ,Jag och Barnen för alltid!! -v-
Farmor och Farfar saknar er så jätte mycket och det är så kul att även ni vill läsa min blogg:-)Älskar er Så himla mycket!
---------------------
Snacka om morgonpigg a la carte !!




Blev väckt 5 imorse av min älskling som ville påminna om att C-sam skulle ringa. Sedan klockan 6 när han sa hejdå och fick sig en mysig morgon puss =) ,Sen runt halv sju klev jag upp.steg upp tog på mig mjukisarna samt mina goa dun tofflor och gjorde ordning lite varmt gott té med lite smörgåsrån till. Sedan gjorde jag mig iordning för att gå till Barnmorskan. Och fy f**n vad det blåste ute , vi har haft storm typ 2 dagar. Mycket snö iaf :) Tog på mig mina snygga broddar och begav mig ner över stan, haha man ser så fuul ut i dem. Men det skiter jag i, så länge man inte ramlar och bryter något eller skadar barnen våra! Jag gick 07.00 var framme 07.28 så jag satt mig ned och läste tidning och vilade lite innan jag skulle in till BM. Vi mätte magen som visade 33 cm :-),Tv1 hjärtslag låg på 143, Tv2 låg på 139. Blodsocker låg på 3,8 lite lågt men men bara att äta lite (som jag nyss har gjort!.) Våra kära tvillingar ligger med Rumporna nedåt, och vi hoppas så gärna på att ena vänder på sig så jag får föda normalt. Egentligen vågar jag inte det men man vill så gärna få uppleva känslan (i alla fall jag.) Igår så var jag på ultraljud, flödet i navelsträngarna såg jätte bra ut, CTG:N visade att det såg bra ut uppe på förlossningen. Jätte trevlig läkare jag fick träffa =)Jag blir så glad när man möter possitiva människor. Sedan bokade jag in oss på förlossningsföreläsning den 10/12 18.00. Sen träffade jag Marcus på Café Venecia,vi pallrade oss upp till Föräldrar Utbildningen. Det var så roligt, när vi presenterade oss vart alla så glada att vi hade tvillingar i magen. =P Ena tjejen frågade hur det kändes, och ja hur känns det att ha två stycken där inne? Jo det är trångt , tungt och ibland kan det bli lite mycket påfrestningar när man rör på sig. Men jag älskar det ändå =) . Hon vart jätte trevlig liksom alla dem andra =). Vi var väl mest i min och marcus målgrupp där förutom 2par som såg ut som 30-40år.
Nästa gång är den 1/12 =D längtar redan,då blire prat om förlossningen.*Jippie*
Ifredags så kom min Pappa och han tjej Mia till stockholm. Jag åkte till Älvsjö för att möta upp dem och guud vad underbart det var att få krama om sin egen pappa och mammaMia ;P hehe.. Var trots allt nästan ett halvår sen vi sågs, tror jag. :P Vi hade det jätte roligt , vi åkte till sthlm och åt lunch sen tog vi en kopp kaffe,choklad och en tårtbit:P hehe ... Sen fick jag och Marcus inflyttningspresent av dem, julgardiner,Julstjärna,2Juldukar och 1 adventljusstake. TACK SÅ MYCKET!! Ni är verkligen guldvärda. Och dem bjöd på så mycket! Oerhört tacksam över att dem finns =D .
Sen åt vi på restaurang Akropol ( grekisk restaurang)Skiiiit goood mat var det :P . Vi har haft en helt underbar helg med dem!Tagit massa magkort och skrattat och haft det mysigt! Det tackar vi och bockar för. Nästa gång vi ses blir när barnbarnen ploppat ut =)

Sen nu till helgen kommer Faster,Kd och Patricia :P så ska bli kul att få träffa dem lite innan de ska på Horseshow i globen ;) Nu orkar jag verkligen inte skriva mera=).
Ha det great everybody -v-












Lucia/onsdag- old blogg

God morgon.:-)innan jag börjar skriva vill jag bara säga att..Malin,Malin v,Ann,Sarah,sara,emma v,emma e,therese,sandra,monika,sandra,therese,helena,frida och alla dãr uppe i Norrland. saknar er allihopa ni e mina änglar!ni är dem absolut bästa vänner man någonsin kan ha. Vill passa på au GRATULERA EN UNDERBAR vän som ska bli mamma. Så glad för eran skull,det är ni värda och så mycket mera! :-) Idag är det lucia,jag tyckte den inte var någe bra på tv.n! vi har ännu inte fått snö.. lite tråkigt. nu får barnen komma ut så vi kan åka hemõver till snön. jag vaknade två inatt mådde rikigt dåligt,kändes som att man skulle spy. så jag klev upp och kollade på tv. sen vaknade jag 4. trist nog. så idag blir det vilodag idag. igår vann kevin på idol,han var en värdig vìnnare. :-). nu blir det lite väder. Ta hand om er. Jag Älskar Dig Marcus av hela mitt hjärta! nu är det inte länge kvar hjärtat!:) KRAM C'
--------------------------------------

hej:-) idag är jag uppe med tuppen. klev upp runt tio över sex:)var ganska trött. jag tvättar lite nu och har diskat lite. datorn har lagt av så jag kör via mobil nu. tvillingarna sparkar och har sig där inne:-) måttet ligger runt 34. men nu så har vi fått en ny bm. våran ska byta ställe,det är lite synd när man snart ska föda. hon är en ängel! men efterkontrollen blir hos ängeln så hon får träffa barnen! Snart är det jul och jag har ej fått mina sjukpengar! Ganska less vill ju handla lite klappar och fixa klart till barnen. Nej nu ska jag fika lite. Ha en underbar dag allesammans . JAG ÄLSKAR DIG MARCUS AV HELA MITT HJÄRTA! SAKNAR ER ALLA DÄR HEMMA. Kram C


Old Blogg.


Ultraljudet.
Kl.12.23-Nu har jag kommit hem från ultraljudet. Beräknad vikt 2207gram.
Tvilling1- 2009gram,Tvilling2-1572 gram . Så om två veckor den 2/1-09 ska vi tillbaka och mäta dem.Har inte tvilling 2 vuxit mera så åker vi till huddinge.
Han får inte hamna för långt efter, men barnen har inte vänt på sig.
Vi kommer att få Januari barn :).
Marie som är barnsköterska pratade med mig samt en annan gravid tvillingmamma. Så Sophie och jag började prata lite med varandra samt hennes kille var med. Dem verkade jätte trevliga :) Dem hade också beräknad förlossning en 3 februari. Hon är i vecka 34. Jätte skojsigt att man ska få träffa dem när barnen kommit ut :) . Det ser jag fram emot :).


Alltid kul att lära känna nytt folk :). Men Kejsarsnitt blir det för våran del ialla fall.

Man blir ju lite nere när ena tvillingen är lite mindre, men man är ju bara oroliga över sina barn. Vill ha ut dem nu så man får gosa med dem och ha det mysigt tillsammans våran lilla familj.

-v-Tack Älskade Marcus att du finns vid min sida , du är så otroligt underbar,Kommer alltid att älska dig hjärtat, för evigt.-v-

Nu blir det vila
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÄNTLIGEN TORSDAG!!


Vecka 33:Du kan skilja barnets bakdel från en fot eller ett knä.Rörelserna liknar mest knuffar och sparkar. Nu är barnet kanske för stort för att sväva omkring i fostervattnet. Det har antagligen intagit det vanliga fosterläget-med huvudet neråt,som det stannar kvar i fram till förlossningen. Ditt mått ligger nu mellan 31-33 cm. Barnen blir 225 g större för var vecka som går. Klockan 10.00-11.00 så ska jag till ultraljudet och göra mätning, flödet och viktkontroll samt bedömning med läkare,och idag får vi se om det blir vanlig förlossning eller kejsarsnitt :) Vi får hålla tummarna.=D Så länge våra kära barn kommer ut friska och mår bra, så är blivande mamma och pappa glada :). Jag vaknade runt sex då min kära sambo åkte till jobbet,önskar han kunde legat kvar och myst med mig! Saknar han så mycket så fort jag är ifrån min älskling!=) Jag trodde man skulle kunna somna om , men ikke..Så jag började kika lite på min blogg tog lite fil med muslii och spelade mahjong lite. Sen nu ligger jag i sängen och skriver lite här :)Får dra mig till 8 så det är rätt å skönt , blir ju annat när barnen kommer till världen :D Det kan vara mindre än 4 veckor kvar innan barnen kommer eller cirka 5 veckor kvar.. shiiit vad nervös man kan vara :P hehe Men både Marcus och Jag känner oss redo och vill att dem ska titta ut snart. Eller redo och redo, kan någon som aldrig varit mamma/pappa förut någonsin bli redo för något dem inte vet något om??:P mm den fråga tåls att tänka på hehe, menar allt är ju så nytt och det är ju faktiskt två nya liv som startar =D .Ett rejält stort ansvar som jag ser fram emot med lycka och glädje :D.
Nej nu får ni vänta tills eftermiddag innan ni får reda på hur det gick. Karro gumman, jag hoppas allt går bra för dig på förlossningen ,håller tummarna och tänker på dig. :) Hehe har man inte VÄRLDENS SÖTASTE SYSTERDOTTER =DTrollungen!! =) Monika vi saknar er med =) kram

Från förra bloggen :)

Yes äntligen helg!!
Det är underbart och om inte underbart är min älskling ledig en heeeel vecka! Gud så mycket vi får mysa nu. Han har jobbat rätt så mycket på sista tiden, men men man får ju gosa med han när han kommit hem.
Herregud idag slog det mig att snart är det Julafton!! Och jag har inte köpt klart alla klappar..
Men får ju inte mina pengar förrns på Tisdag den 23! Försäkringskassan är så himla sega,men ska vara glad över att jag får mina pengar rätt så fort ändå. För tjejen jag pratade med sa att det kunde ta upp till 4-5 veckor innan man får det och för mina papper tog det 3 dagar sen var det klart.=)
Jag vaknade 10.00 idag, var väldigt skönt. Igår somnade jag som en stock i sängen,riktigt sköt må jag säga. Nu i helgen ska vi baka pepparkakor och fixa ordning pepparkakshuset.
Haha det ska bli kul att se hur det kommer att gå. =D
Och ingen snö har vi fått ännu :*( *suck* ..Men vi får hoppas att det kommer lite tills julafton!
Tråkigt utan snö, men tur att barnen inte kommit ännu så dem slipper se en grön vinter. Hehe .. Fast dem äter ju och sover mest när dem kommit ut.=P
Marcus han ligger och sover just nu och jag tänker inte väcka honom, utan han får sova tills han vaknar själv. Han förtjänar vilodagar han med =D.
Till frukost har jag ätit en skål med fil,ett glas vatten och en skål med mango*muuums* super gott är det. Mangon smälter ju bara i munnen så himlarns god!!
Och jag måste ju få säga Grattis till Karoline och Joel som fick en liten son,Grattis Grattis på er. =) Hoppas vi syns när vi kommer hem med våra små! =)
Nej nu blir det lite tv tittande en stund!
---------------------------------------------------------------------


Fredag
Ja idag blev man väckt kl.06.30,av att min kära sambo har försovit sig. Han väckte mig för jag skulle tvätta imorse fick man för sig!
När Marcus skulle gå ringde min kära syster yster som också vaknat tidigt men hon fick ringa upp lite senare. Man kan ju inte göra två saker samtidigt när man är gravid, inte höggravid iallafall.Pussade på min älskling lite innan han gick och min sko var inge skön, så jag vart oerhört irriterad och sparkade av dem båda. I alla fall så gick jag ned till tvättstugan och kollade på tavlan, då hade vi tvätt tid 17.00-22.00 DÅLIGT LESS man vart. Men jag bara skratta och gick upp och la mig under skön täcket. :-)Senare ringde Monika och vi surrade på rätt länge, tror fan det var ett rekord att prata så länge med henne. Annars är det alltid något hon måste göra och så ringer hon upp senare eller så är jag upptagen och får återkomma:PHehe inte lätt alla gånger. Men var trevligt att prata, när vi surrat klart var klockan 09.00 och då vände jag på mig och somnade om till 11.00!!
11.00-Jag spelar lite mahjong fram till kvart i ett, innan jag tar tag i städningen. Tänkte köra en stor städning innan det blir jul och så där. Så då gjorde jag det idag så man fick det gjort,och har hela helgen framför mig med älsklingen utan att ha på samvetet att det måste städas. Jag började runt 13.00 kl 17,55 var jag klar med allt,damningen,plocka undan, damsuga och rensa påsar och diska!! Man är ju lite noggrann då man stor städar. Dessi hämtade mig halv sju och vi slängde massa sopor och pantade två fulla ikea påsar. Vart ju en 100 där iallafall. Sen handlade jag lite sallad och grillad kyckling samt baugette som jag skulle göra ordning till Älsklingen kom hem, och dessi handlade ungefär samma saker. Sedan begav vi oss hem till mig,då vi nästan höll på att krocka med en idiot jävel som tydligt inte kan köra bil. Jag hade tvätten klar i tvättstugen, gick ner och hade glömt starta ena tvättmaskinen, så gick tillbaka kvart i nio och tumlade. Sedan började jag med middagen till mig och älsklingen. Vart så oerhört gott *mumsigt* Vääldigt gott med sallad.Vi gick ner och hämtade tvätten vart bara några saker som ej var torra.Och nu ligger jag och vilar mig i sängen. Har tyvärr inte suttit still sedan 13.00 så är otroligt skönt att vila nu. Sen får det bli en varm skön dusch! Det har jag längtat efter hela dagen.
Hjärtat mitt sitter i vardagsrummet och spelar Zelda, haha han är såå inne i det när han väl börja spela, Sötnosen min!! Nu blir det att vila lite innan duschen.
Snart Jul ;)

Från min förra blogg, om graviditeten och mina dagar.

 Vecka 33!
N
u väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.
Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu - delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen gör detta möjligt. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar nu däremot och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig. Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Det händer ungefär hälften av alla förstföderskor.) Om du är omföderska, kan du vänta dig att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds - och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Dina fötter och anklar kanske är svullna vid dagens slut?. Vätskebindning i kroppen, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog hjälper det att inte bli uttorkad. Din kropp - i synnerhet dina njurar - och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare - det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.
IDag har barnen tryckt ut magen och sparkat lite grann. Dem är så busiga därinne. Nu är det inte långt kvar innan barnen kommer ut till denna värld. :) Längtar så himla mycket.Vill ju gosa och mysa med dem.

Go Klimparna våra ;)

Busiga killen.Go killenMammas&Pappas go klimpar ;)

Tusen Tack!! :)

Tusen tack Anna,för denna fina blogg och att du ville ta dig tid att hjälpa mig =)
Du är helt otrolig, den vart superbra (:
Ååh jag är så himla nöjd , nu kommer jag vilja skriva ännu mera !
Jag är så glad :)
Tackar återigen Anna!! (:




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0